Besöket på Retrospelsmässan 2010

Att överhuvudtaget besöka en spelmässa var en ny företeelse för mig den 24 april, då jag tillsammans med flickvännen Alexandra och kompisen Larsa tog bussen över Älvsborgsbron, landade efter en kortare spårbunden färd på Kaptensgatan och tog en solskenspromenad Karl-Johansgatan upp mot Stigbergstorget.

Byggnaden i vilken mässan skulle hållas låg lite i skymundan, men man upptäckte snart den lilla kön på ett trettiotal spelsugna människor utanför adressen. Kön betades av relativt snabbt och 40 spänn per skalle senare befann vi oss inne i en förvånansvärd liten lokal med alldeles för mycket folk insläppta samtidigt, och alldeles för lite utrymme mellan säljarnas bord.
Gångstråket mellan utställarna var bågformat med början och slut på varsin sida vid ingången. Trafiken medgav dock inga som helst mötesplatser, det var bara att armbåga sig genom myllret tills man kom ut där man började, utan att egentligen ha hunnit sett så mycket. Stannade man, visste man att alla bakom också tvingades stanna, så man skyndade mest igenom i längtan efter frisk luft.
Två varv och fyra spelköp mäktade jag med. Bubble bobble och Castlevania till NES, Star Wars Battlefront till Xbox och Pikmin 2 till GameCube. Spel som förmodligen aldrig kommer startas i någon av mina konsoller, men som är relativt efterfrågade och ser bra ut i hyllan!
Okej att utställarna är vanliga grabbar och tjejer och inga professionella affärsidkare (de flesta i alla fall), men det såg inte snyggt ut att - när spekulanter frågar om pris på ett spel - plocka fram laptopen och prissätta efter dyrast sålda exemplar på Tradera. Då kan man hellre stanna hemma och sälja det där.
Jag och mitt sällskap orkade som sagt bara gå två varv och hade fått nog efter det. Möjligen att trycket lättade senare under dagen och eftermiddagen, vi var ju där strax efter öppning kl 10. Som tur är var inträdet bara 40 :- per person, så det kändes inte som någon förlust att inte dröja kvar hela dagen.
Men något som många besökare också bör tänka på till nästa gång: av hänsyn till andra är det inte förbjudet att faktiskt duscha och till och med lätt parfymera sig innan man rör sig i trånga lokaler med mycket folk och bristfällig ventilation!

Köp och sälj!


RSS 2.0